Career Booster programme

With the help of the Career Booster Programme, you can:

  • boost your academic skills
  • boost your employability skills
  • boost your career options
  • boost your enterprise skills
  • boost your networking skills
“It was such a great session! The role playing in authentic scenarios really makes a difference!” Workshop: Emotional Agility, anonymous student feedback

Career Booster Programme booklet

DateThemeLengthTimeOpen toFor your attention
Monday 29 October Business Intelligence and Data Analytics using SAS 6 hours day 1 10am to 4pm all You must attend  both days 
Basic Excel 3 hours 10am  to 1pm Year 1 and 2  
Academic writing styles 2 hours 1pm to 3pm all, Repeated Tuesday
Emotional Agility 6 hours 10am to 4pm Finalist/MSc  
You and your career plan 2 hours 10am to 12pm all  
Dress to impress 2 hours 1pm to 3pm all  
How to build a successful and sustainable network 2 hours 10am to 12pm all  
Tuesday 30 October Business Intelligence and Data Analytics using SAS (no link book for day 2) 6 hours day 2 10am to 4pm all You must attend  both days 
Project Management Concepts and Tools for Beginners 3 hours 10am to 1pm Year 1 and 2  
Enterprise Car club Challenge 3 hours 10am to 1pm all  
Academic writing styles 2 hours 10am to 12pm all  
What is critical analysis? 2 hours 1pm  to 3pm all Repeated Thursday
Endnote demonstration 1 hour 9am  to 10am  all  
Career Planning using the library databases 90 minutes 3pm to 4.30pm all  
The Art of Negotiation 5 hours 10am to 3pm all  
From student to professional 3 hours 10am to 1pm all  
Working with others, what's your personality type, how do you contribute to team work 3 hours 2pm to 5pm all  
Wednesday 31 October Endnote hands on 1 hour 9am to 10am all Follow on to Endnote demo
Library Basics 1 hour 11am to 12pm all Repeated Friday
Harvard Referencing Skills 1 hour 12pm to 1pm all Repeated Friday
To be or not to be employed 3 hours 10am to 1pm all  
Confidence building for career success 3 hours 10am to 1pm all  
LinkedIn Building your profile (Webinar) 1 hour 5pm to 6pm all  
Thursday 1st November What is critical analysis? 2 hours 10am to 12pm all
Self reflection: how do I write about my own experience in reflective assigments? 2 hours 1pm to 3pm all Repeated Friday
SAGE 50 Accounts 6 hours day 1 10am to 4pm Acc/Fin students only You must attend both days
Introducing project management principles and practice 3 hours 10am to 1pm Finalist/MSc  
Sales QUOTA 6 hours 9.30am to 4.30pm Finalist/MSc  
How to deliver successful and stress free presentations 3 hours 9am to 12pm all  
How to succeed at interview 3 hours 1pm to 4pm   all
International students job search in the UK and on leaving UK and returning home 3 hours 10am to 1pm all  
Graduate Jobs -find and apply 3 hours 2pm to 5pm Finalist/MSc  
Friday 2 November Library Basics 1 hour 3pm to 4pm all  
Harvard Referencing 1 hour 4to 5pm all  
Self reflection: how do I write about my own experience in reflective assignments? 2 hours 10am to 12pm all  
SAGE 50 Accounts (No link, book on Day 1 above) 6 hours day 2 10am to 4pm Acc/Fin students only You must attend both days
LinkedIn Building your profile (workshop) 3 hours 10am to 1pm all  
Understanding psychometric tests used in recruitment and selection 3 hours 10am to 1pm Finalist/MSc  
Psychometric tests hands on 1 hour 3pm to 4pm Those who have attended workshop above